KØB IND TIL FRYSEREN, OG HA’ ALTID SKØN ØKOLOGISK BAGVÆRK VED HÅNDEN
FRYS DIT BRØD NED
Pak dit bagværk ned i fryseposer, tøm posen for så meget luft som muligt og frys det.
Vi anbefaler at du pakker det ned, og fryser det samme dag som du har købt det – gerne så tidligt som muligt efter du har hentet det.
Skorpen bliver nemlig bedst hvis det bliver frosset ned når det er så friskbagt som muligt. Det er generelt bedst at fryse bagværk ned når der er så meget fugt i bagværket som muligt.
Du kan med fordel skære dit brød eller rugbrød i halve inden du fryser det ned, hvis du ikke kan spise et helt brød af gangen.
Holdbarhed for nedfrosset brød: Ved 18° minusgrader kan boller, brød og rugbrød holde sig frisk og lækkert i 4-6 måneder. Snurrer og bagværk med mere fedtstof kan holde sig frisk i 2-3 måneder.
TØ DIT BRØD OP
Optøning af dit økologiske bagværk sker bedst ved stuetemperatur men kan også sagtens foregå direkte fra fryser til ovn. Ved direkte optøning fra fryser til ovn vil du oplevet en hårdere og sprødere skorpe længere ind i brødet end ved optøning ved stuetemperatur efterfulgt af ovn.
Når du optøer bagværket ved stuetemperatur så lad det forblive i fryseposen. Når brødet er tøet op anbefaler vi at varme det ved 180 grader i 8-10 minutter i ovnen inden du spiser det. Så får du det som friskbagt, og vil aldrig mærke at det har været frosset ned.
Når dit bagværk har været optøet, må det ikke fryses ned igen.
Brød og rugbrød er ca. 4-5 timer om at tø op, boller 30-60 minutter, snurrer og andet mindre bagværk er 15-20 minutter op at tø op.
God fornøjelse med dit økologiske bagværk fra Organic Market.