OPBEVARING AF BAGVÆRK
Få mere ud af dit nykøbte økologiske bagværk ved at opbevare det korrekt, eller frys det ned.
Vores bagværk gennemgår nemlig en anderledes rejse med forskelligt vejr og temperaturer, sammenlignet med brød fra en traditionel bager.
SURDEJSBRØD OG RUGBRØD
Vores lækre brød er på en rejse fra det kommer ud af ovnen, til det lander på dit køkkenbord – typisk til morgenmaden eller hen på formiddagen. Lige når brødet kommet ud af ovnen så vil skorpen være fuldstændig sprød og brødet er perfekt at spise med det samme. Når det kommer ud i vores brødbil, så vil fugten begynde at trænge ud af brødet, og dermed ud i skorpen.
Det gør skorpen blød i nogle timer, herunder når du køber det, indtil det igen bliver sprødt op ad dagen når det meste fugt er trængt ud. Foretrækker du skorpen sprød, så kan du med fordel varme ovnen op på 185 grader og give brødet 5 min. Så vil du opleve brødet som fuldstændig nybagt med sprød skorpe.
OPBEVARING AF DIT BRØD
Brødet har bedst af at ligge i brødposen det kom i på dag 1. På dag 2 og fremefter kan du med fordel lægge brødposen med brødet i en plastpose og lukke tæt. Hvis brødet skal holde længst muligt, så undgå at røre ved det for meget med dine bare fingre.
Bakterierne på dine fingre/hænder vil nemlig aktivere enzymerne i brødet og dermed formindske holdbarheden markant.
WIENERBRØD OG KAGER
Alt efter hvilken kage du har bragt med dig hjem og skal nyde med en kop kaffe, så kan disse med fordel også varmes kort i ovnen på 180 grader i nogle minutter.
Pas dog på ikke at give dem for længe, da de ellers bliver tørre. Især vores croissanter kan sagtens tåle en tur i ovnen hvis man ønsker dem sprøde.
OPBEVARING AF DIT WIENERBRØD OG KAGER
Ligesom brødet, så opbevares kagerne også bedst i en plastpose der er lukket helt tæt. Så kan de holde sig friske i mange dage ad gangen.